Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.Centre
dauna

RCA decontează cheltuielile generate de imposibilitatea utilizării mașinii după accident
Miercuri, 25 Iulie 2012 10:48

Șoferii cu mașini avariate în accidente rutiere provocate de alți conducători auto sunt îndreptățiți să ceară despăgubiri pentru prejudiciile financiare rezultate din imposibilitatea temporară de a-și folosi mașinile de la asiguratorii RCA ai vinovaților, însă nu și de la companiile de asigurări unde au încheiate propriile polițe Casco.

Potrivit normelor privind RCA ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), pe baza poliței RCA a vinovatului de accident se acordă despăgubiri celui prejudiciat pentru lipsa de folosință a autovehiculului avariat.

Aceste despăgubiri nu pot fi însă solicitate decât în instanță de către cei mai mulți dintre șoferi, nu și pe cale amiabilă.

Numai firmele specializate în transportul de pasageri sau marfă pot solicita direct de la asiguratorii RCA despăgubiri pentru daunele financiare suferite pe perioada în care acestea nu-și pot utiliza mașinile avariate, acestea aflându-se în service-uri pentru reparații.

„Despăgubirile se stabilesc prin hotărâre judecătorească, în cazul în care se formulează pretenții de despăgubiri pentru lipsa de folosință a bunului avariat ori distrus, pentru partea respectivă de despăgubire, cu excepția lipsei de folosință a mijloacelor de transport cu care persoana prejudiciată își realizează obiectul de activitate și pentru care deține licență și autorizare în acest sens, dar numai pentru timpul normat necesar efectuării reparației pagubelor produse la mijloacele de transport”, se stipulează în normele CSA.

Partea de despăgubire aferentă lipsei de folosință a vehiculelor avariate se determină luându-se în calcul tarifele pentru transporturi de mărfuri sau de persoane practicate de păgubit la data producerii pagubei. Sarcina probei aparține păgubitului și se face cu înscrisuri doveditoare.

Șoferii neprofesioniști, precum și firmele cu alte obiecte de activitate decât transportul de pasageri sau marfă, pot obține despăgubiri pentru cheltuielile generate de imposibilitatea utilizării mașinilor avariate doar în instanță, unde trebuie să probeze natura și cuantumul acestor cheltuieli suplimentare, cu documente precum facturi de închiriere a unor mașini de schimb sau bonuri fiscale emise pentru călătorii cu taxiul.

În schimb, pe polițele de asigurare facultativă Casco, pagubele rezultate din imposibilitatea temporară de folosire a mașinilor avariate sunt excluse explicit din acoperire, chiar dacă acestea au survenit ca urmare a unor clauze cuprinse în asigurare și indiferent dacă e vorba de șoferi amatori sau profesioniști.

 
RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |