Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.Centre
dauna

RCA Auto Cea mai ieftina Asigurare RCA
RCA Auto Online

Asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati în urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite.

Persoana vinovata de producerea accidentului nu poate beneficia de despagubiri pentru vehiculul sau în baza propriei polite de asigurare RCA. Daunele produse propriului vehicul pot fi despagubite în baza unei polite de asigurare facultativa de avarii si furt tip CASCO.

Prin urmare, asigurarea RCA este foarte importanta, si în acelasi timp obligatorie, chiar si în cazul în care proprietarul unui vehicul are deja încheiata o asigurare tip CASCO.

De ce este obligatoriu?

Toti proprietarii de vehicule, persoane fizice ori juridice, trebuie obligatoriu sa încheie o asigurare RCA si sa plateasca prima de asigurare aferenta. De asemenea, au obligatia de a aplica pe parbrizul vehiculului într-un loc vizibil din exterior vigneta primita odata cu polita de asigurare.

Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs paguba.

In acest fel, asigurarea de raspundere civila auto este în interesul tertului pagubit, dar si în interesul celui care a produs paguba. Trebuie remarcat ca s-ar putea întâmpla ca, doar dintr-o mica neatentie, un conducator auto sa produca celui pe care l-a accidentat pagube evaluate la o suma considerabila, suma care i-ar afecta bugetul sau chiar l-ar depasi.

Încheierea contractului

Puteti încheia contractul de asigurare RCA online cu oricare din societatile de asigurare autorizate în acest sens. La încheierea contractului – pe o perioada de 6 sau 12 luni în functie de optiunea dvs. – vi se elibereaza polita de asigurare obligatorie de raspundere civila a vehiculelor, împreuna cu vigneta si documentul international de asigurare

Orice vigneta valabila din 2011 trebuie sa poarte o serie si un numar, iar aceste elemente de siguranta trebuie precizate si pe polita de asigurare RCA (document care este înseriat si poarta, de asemenea, un numar).

Emiterea politelor de asigurare RCA se face în sistem electronic.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a hotarât ca, începând cu 1 ianuarie 2010, emiterea politelor de asigurare RCA ieftin sa se faca în sistem electronic.

Potrivit normelor, emiterea electronica este definita ca fiind subscrierea politei RCA online simultan cu înregistrarea si stocarea instantanee în sistemul informatic al asiguratorului a datelor cuprinse în polita. Aceasta înseamna ca asiguratorul preia datele necesare pentru a fi înscrise în polita direct în sistemul informatic si va elibera polita asiguratului din sistemul informatic. Asiguratorul va tipari polita pe hârtie jumatate alba jumatate verde si va înmâna totodata asiguratului si vigneta pe care acesta din urma are obligatia sa o aplice pe parbriz. În acest fel, se asteapta ca erorile umane de completare a politelor RCA online sa se diminueze, ceea ce va avea ca efect si cresterea acuratetei bazei nationale de date CEDAM.

Raspunderea asiguratorului RCA începe:

  • din ziua urmatoare celei în care expira valabilitatea politei de asigurare anterioare, pentru asiguratul care îsi îndeplineste obligatia încheierii asigurarii cel mai târziu în ultima zi de valabilitate a acesteia;
  • din ziua urmatoare celei în care s-a încheiat documentul de asigurare, pentru persoanele care nu aveau o asigurare obligatorie RCA ieftin online valabila la momentul încheierii asigurarii;
  • din momentul eliberarii documentului de asigurare, dar nu mai devreme de data intrarii în vigoare a autorizatiei provizorii de circulatie sau a înmatricularii/înregistrarii vehiculului, pentru vehiculele comercializate care urmeaza sa fie înmatriculate/înregistrate.

Raspunderea asiguratorului RCA înceteaza:

  • la ora 24 a ultimei zile înscrise pe polita, deci aveti în vedere faptul ca polita de asigurare trebuie reînnoita la expirare, prin plata primei aferente perioadei urmatoare pentru care optati. În caz contrar, retineti faptul ca deveniti neasigurat, iar daca produceti un accident în perioada în care asigurarea RCA si-a pierdut valabilitatea sunteti direct raspunzator pentru consecintele legale si materiale produse;
  • pentru vehiculele pentru care se transmite dreptul de proprietate noului proprietar în perioada de asigurare ca urmare a încetarii contractelor de leasing, asigurarile obligatorii RCA ramân în vigoare pâna la expirarea perioadei de valabilitate înscrise în documentele de asigurare, fara modificarea primei de asigurare, daca sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
    • noii proprietari sunt utilizatorii prevazuti în documentele de asigurare; si
    • asiguratorul a încasat integral prima de asigurare aferenta perioadei de valabilitate.

Sistemul bonus/malus

Pentru toate asigurarile obligatorii RCA încheiate cu începere de la 1 ianuarie 2010, societatile de asigurare au obligatia legala de a aplica sistemul bonus-malus, care conduce la reducerea sau majorarea primei de asigurare RCA în functie de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul persoana fizica într-o perioada de referinta.

Aceasta înseamna ca un asigurat care nu a produs daune în 2009 si a încheiat în 2010 o polita pentru o perioada de un an a obtinut, datorita sistemului bonus-malus, o reducere cu 10% a tarifului afisat de asigurator. Întrucât normele CSA reglementeaza existenta a 14 clase de bonus, rezulta ca, daca timp de sapte ani un asigurat nu a produs daune care sa fie despagubite în baza politei RCA, bonusul acordat poate ajunge la 50%.

Pentru aplicarea unui malus pentru un asigurat/utilizator persoana fizica sunt luate în calcul evenimentele pentru care a fost platita cel putin o dauna în perioada de referinta, în temeiul politei de RCA detinuta de acesta. Într-o astfel de situatie, malus-ul se aplica indiferent de cine a condus vehiculul la data producerii accidentului, precum si indiferent de modul de protocolare a accidentului (prin proces verbal întocmit de politie sau prin constatare amiabila de accident).

Clauza de malus (majorarea primei) se aplica în functie de numarul de daune produse si platite, putând ajunge pâna la 200%.

În situatia în care un asigurat detine mai multe vehicule, sistemul bonus-malus se aplica distinct pentru fiecare vehicul. De asemenea, în cazul înstrainarii/radierii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus-malus pentru un vehicul nou-dobândit se face pornind de la clasa bonus-malus de care asiguratul a beneficiat anterior.

Sistemul bonus-malus este reglementat de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor prin normele referitoare la asigurarea obligatorie RCA. Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, valabile în prezent, sunt cele puse în aplicare prin Ordinul CSA nr.5/2010 si publicate în Monitorul Oficial, Partea I, nr.344 din 25/05/2010.

 

Neasigurat…

Daca sunteti proprietar de vehicul si nu încheiati asigurarea obligatorie RCA sau nu o mentineti în valabilitate în mod continuu, prin plata primelor de asigurare, savârsiti o contraventie.

Contraventia se constata de catre personalul Politiei si se sanctioneaza cu: amenda de la 1000 RON la 2000 RON, retinerea certificatului de înmatriculare si a placutelor de înmatriculare/inregistrare, pâna la prezentarea documentului privind încheierea asigurarii. (Legea nr.136/1995, cu modificarile si completarile ulterioare; Ordonanta de Urgenta nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare)

De asemenea, în temeiul Ordonantei de urgenta nr.189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere înmatriculate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.432/2006, calitatea de neasigurat RCA poate fi constatata si prin compararea de catre DRPCIV - Ministerul Administratiei si Internelor a parcului de vehicule înmatriculate cu baza de date la nivel national privind asigurarile RCA valabile (CEDAM). În aceasta situatie, veti primi o înstiintare din partea organelor competente – personalul Politiei Rutiere - prin care vi se va aduce la cunostinta calitatea de neasigurat si, daca în termenul prevazut de reglementarile în vigoare, nu faceti dovada încheierii asigurarii RCA, înmatricularea vehiculului pe care îl detineti va fi suspendata din oficiu.

În plus, în situatia în care provocati un accident si nu detineti o asigurare RCA valabila, persoana pe care ati prejudiciat-o este îndreptatita sa solicite despagubiri fie direct de la dvs. (pe cale amiabila sau urmare a unei decizii judecatoresti), fie indirect, începând din 2005, apelând la Fondul de protectie a victimelor strazii (care are dreptul sa recupereze de la dvs. despagubirea platita tertului pe care l-ati pagubit).

Stiti si dumneavoastra ca paguba produsa poate ajunge la sume foarte mari a caror plata poate depasi bugetul unei familii. Având în vedere acest aspect cel care circula fara a avea o asigurare de raspundere civila auto valabila îsi asuma un risc enorm.

 

Parerile clientilor


#1237: GoldenTabs:
"fbWweG https://goldentabs.com/"

#1236: JimmiXS:
"dEKUK9 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com"

RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |