Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.Centre
dauna

Intrebari frecvente despre ce mai ieftina Asigurare RCA
Daca imprumut masina unui prieten, asigurarea va mai fi valabila ?

Da, autovehiculul va fi acoperit de asigurare cu conditia ca persoana careia i-ati imprumutat masina sa posede permis de conduce valabil pentru categoria respectiva.

 
Cumpar o masina la mana a doua, am nevoie de alt RCA?

Prin semnarea contractului de vanzare-cumparare veche polita isi inceteaza valabilitatea. Pentru a putea circula si pentru a putea inmatricula masina aveti nevoie de o noua asigurare RCA cu valabilitate minim 6 luni pe numele/denumirea noului proprietar fara a specifica numarul de inmatriculare daca acesta va fi diferit, numarul de identificare este cel mai important.

 
Ce este BONUS/MALUS

Este o modalitate de calcul a primelor pentru politele RCA in care se tine cont de istoricul daunelor realizat intr-o perioada de catre un asigurat/utilizator persoana fizica.

Sistemul de bonus se aplica unui asigrat care nu a produs daune. Daca timp de 7 ani, un asigurat nu a produs pagube bonusul poate ajunge la 50%, adica o reducere de 50% la tariful RCA.

Sistemul de malus este o majorare a primei de asigurate RCA in cazul producerii de daune. Malusul se aplica in functie de numarul de daune produse si indiferent de cine a condus autovehiculul la data producerii accidentului, el putand ajunge si la o majorare cu 200% a primei de asigurare.

In cazul in care un asigurat detine mai multe vehicule clauza de malus se aplica distinc pentru fiecare vehicul.

In cazul instrainarii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus/malus pt un vehicul nou dobandit se face pornind de la clasa bonus/malus de care asiguratul a beneficiat anterior.

 
Ce trebuie facut dupa producerea unei daune ?

Pentru accidente in care au fost implicate doua vehicule din care au rezultat numai pagube materiale, avizarea societatilor de asigurare se poate face in baza Formularului Constatarea amiabila de accident in cazul in care exista un acord comun de vointa intre cei implicati in accident sau pin prezentarea la sectia de Politie pentru intocmirea porcesului verbal.

Formularul de constatare amiabila de accidente trebuie completat cu mare atentie, inregistrand corect fiecare rubrica din continut deoarece vinovatia se stabileste de catre asigurator pe baza informatiilor exacte ale evenimentului.

Daca dvs. sunteti cel pagubit trebuie sa va adresati asiguratorului celui vinovat de prducerea daunei cu procesul-verbal de contatare de la Politie sau, dupa caz, cu exemplarul Formularului de constatare amiabila.

In cazul in care cel vinovat nu detine o polita RCA valabila va recomandam sa va adresati Fondului de Protectie a Victimelor Strazii ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ). Din acest fond se platesc despagubiri pagubitului dintr-un accident auto:

- pentru pagube materiale si vatamari corporale daca autorul este cunoscut dar autovehiculul, respectiv tramvaiul, nu este asigurat RCA

- pentru vatamari corporale in cazul in care autorul a ramas neidentificat

 
Emiterea in sistem electronic a politelor RCA.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat ca incepand cu 1 ianuarie 2010 emiterea politelor RCA sa se faca in sistem electronic.

Aceasta inseamna ca asiguratorul va prelua datele necesare a fi inscrise in polita direct din sistemul informatic si va elibera polita asiguratului direct din sistem. Asiguratorul va tipari, ca si in prezent, polita pe hartie jumatate alba jumatate verde si va inmana totodata asiguratului si vigneta pe care acesta are obligatia sa o aplice pe parbriz. In acest fel se asteapta o diminuare a erorilor umane de completare a politelor si de asemenea o crestere a acuratetei bazei de date CEDAM.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 5
RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |