Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.Centre
dauna

Constatarea amiabila - pasi
Vineri, 21 Iunie 2013 14:45

Din iulie 2009 accidentele rutiere pot fi solutionate fara implicarea Politiei, cu ajutorul formularului de Constatare Amiabila.

In cazul unui accident cei doi conducatori auto trebuie sa cada de comun acord asupra constatarii si sa semneze formularul. Daca unul dintre ei nu este de acord sa semneze, constatarea cade in sarcina Politiei pe raza careia s-a produs accidentul.

Completati formularul lizibil si cu majuscule in felul urmator:
In campul cu nr. 5 completati datele martorilor la accident. Acestia nu trebuie sa fie rude, soti sau persoane din autovehiculele implicate.

Fiecare dintre conducatori completeaza complet cate o sectiune din formular (Vehiculul A sau Vehiculul B, la alegere) cu datele personale ale conducatorului si ale vehiculului.

Se deseneaza schita accidentului in spatiul comun din josul paginii, de comun acord intre soferii implicati.

Dupa completare si semnare, fiecare conducator auto isi pastreaza cate o pagina din cele 2 autocopiante. Ambele foi au aceeasi valoare juridica.

Asigurati-va ca datele furnizate de celalalt sofer implicat in accident sunt corecte.

Daca doriti despagubirea daunelor survenite in urma accidentului, depuneti imediat formularul de constatare amiabila la compania de asigurari la care are incheiata polita RCA soferul vinovat de producerea accidentului. Acolo veti completa o declaratie tipizata, dupa care asiguratorul este obligat sa elibereze documentul de introducere in reparatie, sa stabileasca vinovatia si sa acorde despagubirea.

Ambele parti implicate trebuie sa depuna forumarul de constatare amiabila la asiguratorul propriu RCA, respectiv la asiguratorul RCA al autovehiculului care a produs accidentul.

Termenul in care trebuie sa transmiteti formularul de Constatare Amiabila catre compania de asigurari este de 24 ore.

Solicitati si pastrati cate o copie conform cu originalul atat a exemplarului de formular depus la asigurator, cat si dupa celelalte documente atasate.

Provocarea unui accident va duce la cresterea primei de asigurare in anii urmatori.

 
RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |