Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.Centre
dauna

Ce pot face șoferii păgubiți în urma unui accident rutier pentru a obține datele vehiculului sau persoanei vinovate
Marţi, 25 August 2015 11:15

În cazurile în care persoanele păgubite în urma unui accident auto nu pot afla datele vehiculului sau șoferului vinovat imediat dupa incident, le pot solicita ulterior de la Fondul de Protecție a Victimelor Străzii (FPVS). Conform prevederilor legale în vigoare, procedura care trebuie urmată este una simplă.

Potrivit Ordinului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 1/2008, păgubiții pot transmite o solicitare către FPVS. Această procedură introdusă la nivel european permite persoanelor păgubite să afle cu ușurință atât denumirea asiguratorului ce răspunde de vehiculul implicat în accident cât și datele identității șoferului responsabil de producerea incidentului, doar în cazul în care despăgubirea poate fi obținută doar de la acesta.

Atribuțiile FPVS sunt deopotrivă organism de plată și compensare, precum și de centru de informare. De asemenea, FPVS se constituie din toți asiguratorii autorizați pentru încheierea polițelor de asigurare obligatorie RCA.

Ce Informații poate furniza Fondul de Protecție a Victimelor Străzii

Fondul poate furniza, la cerere, următoarele date despre vehiculele vinovate de producerea unui accident:

- Numele și adresa societății de asigurare RCA a vehicului;

- Numărul poliței de asigurare RCA;

- Numele și adresa reprezentantului de despăgubiri al societății de asigurare a vehicului din raza statului de reședință a persoanei păgubite.

- Numele și adresa organismului autorizat să primească și să soluționeze cererile de despăgubire în statul de reședință al persoanei păgubite, pentru vehiculele vinovate de producerea accidentului sau proprietarii acestora, în cazul în care beneficiază de scutire de la obligativitatea încheierii poliței RCA.

Datele proprietarului, ale conducătorului obișnuit sau ale utilizatorului vehiculului responsabil de producerea accidentului pot fi obținute tot printr-o solicitare, fiind necesar ca persoanele păgubite să facă dovada exstenței unui interes legitim.

În cazul accidentelor produse în România sau străinătate

Fondul va furniza datele solicitate de către persoanele păgubite, conform normelor CSA, în oricare dintre situațiile prezentate mai jos:

- Accidentul rutier a avut loc în România de către un vehicul al cărui loc obișnuit de staționare este în România iar partea/părțile păgubite sunt persoane fizice, juridice sau rezidenți ai României ori ale statelor Spațiului Economic European ;

- Accidentul rutier a avut loc într-un stat al cărui Birou Național a aderat la Sistemul de Carte Verde, altul decât România, a fost produs de către un vehicul care are locul obișnuit de staționare în România sau unui stat al Spațiului Economic European iar cei păgubiți sunt persoane fizice, juridice sau rezidenți din România ori al unui stat din Spațiul Economic European ;

- Accidentului rutier a avut loc într-un stat al carui Birou Național a aderat la sistemul de Carte Verde, altul decât România, a fost produs de către un vehicul dintr-un stat al Spațiului Economic European iar persoanele păgubite sunt persoane fizice, juridice sau rezidenți din România.

Conform ICCJ, Fondul plătește daunele păgubiților în cazul accidentelor cu vehicule neasigurate

În cazul proceselor penale, Fondul de Protecție a Victimelor Străzii (FPVS) poate fi obligat singur la plata daunelor în urma unui accident cu vehicule neasigurate, a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) prin decizia publicată în 2010 în Monitorul Oficial.

"În procesul penal, Fondul de protecție a victimelor străzii are calitatea de parte responsabilă civilmente și poate fi obligat singur, iar nu în solidar cu inculpatul, la plata despăgubirilor civile către persoanele păgubite prin accidente de vehicule neasigurate", este precizat în Decizia ICCJ nr. 3/2010. Documentul este obligatoriu pentru toate instanțele de la momentul publicării in Monitor.


 
RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |