Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.



Centre
dauna

Constatul amiabil a solutionat 56% din daunele avizate in 2010
Duminică, 31 Iulie 2011 07:29

Anul trecut, dintr-un total de 353.259 dosare de dauna avizate pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto (RCA), 199.153 de dosare au fost solutionate prin procedura constatului amiabil, adica 56% din total, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

 

Formularul de constatare amiabila de accident permite conducatorilor auto solutionarea amiabila a unui eveniment in care au fost implicati, daca in urma acestuia au rezultat doar pagube materiale si daca in eveniment au fost implicate doar doua vehicule.

„Restul de 44% dintre dosare au fost deschise in baza unui document intocmit de catre Politie fie pentru ca accidentul s-a soldat cu vatamari de persoane, fie pentru ca in accident au fost implicate mai mult de doua vehicule sau partile implicate nu au fost de acord cu utilizarea formularului Constatare amiabila”, a declarat Mona Cucu, director general al directiei reglementari si autorizari asigurari obligatorii din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Conform prevederilor legale in vigoare, solutionarea dosarelor de dauna pe baza formularului Constatare amiabila de accident se face cu respectarea prevederilor Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, in vigoare la data producerii evenimentului.

Astfel, indiferent de modul de protocolare al evenimentului rutier, prin intocmirea unui formular Constatare amiabila sau prin intocmirea unui proces verbal de catre Politie, dosarul de dauna se instrumenteaza in aceeasi maniera.

“Stabilirea dreptului la despagubire se face in baza tuturor documentelor depuse la dosarul de dauna, respectiv in baza elementelor cuprinse in formularul “Constatare amiabila de accident” ori pe baza actelor eliberate de Politie, pe baza declaratiilor partilor, a vizualizarii avariilor, precum si a oricaror alte mijloace de proba existente la dosar”, conchide Mona Cucu.

 
RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |