Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.Centre
dauna

Asigurarea obligatorie RCA nu poate fi înlocuită de CASCO
Duminică, 31 Iulie 2011 07:34

Asigurarea obligatorie RCA nu poate fi înlocuită de asigurarea facultativă CASCO, pentru simplu motiv că riscurile pe care le acoperă acestea sunt diferite:

  • RCA plătește despăgubiri terților păgubiți de asiguratul RCA. Astfel, RCA este o asigurare de răspundere civilă, în baza căreia asigurătorul care a emis polița RCA plătește despăgubiri terțelor persoane păgubite în urma unui accident provocat de vehiculul pentru care s-a încheiat acea asigurare RCA. Societatea de asigurare nu plătește nici un fel de despăgubiri proprietarului vehiculului vinovat, în baza asigurării RCA a acestuia.
  • CASCO plătește despăgubiri asiguratului Casco. Astfel, CASCO este o asigurare de bunuri, în baza căreia asigurătorul plătește despăgubiri proprietarului vehiculului asigurat CASCO pentru furtul/daunele materiale produse la acest vehicul, indiferent dacă daunele au fost sau nu provocate de vehiculul respectiv. Deci, asigurarea CASCO nu despăgubește terțe persoane (ca în cazul RCA), ci numai pe proprietarul vehiculului asigurat CASCO.

 

Mai mult decât atât, caracterul obligatoriu al asigurării împotriva cazurilor de răspundere civilă prin accidente de vehicule este impus prin Directivele europene în materie, ceea ce înseamnă că o eventuală eliminare a obligativității acesteia ar pune România în situația de a fi sancționată de către Comisia Europeană cu „infringement”.

 

În plus, asigurătorii care doresc să vândă asigurări obligatorii RCA trebuie să îndeplinească o serie de condiții specifice pentru a fi autorizați de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în acest sens, condiții prevăzute de asemenea în directivele europene și care nu sunt impuse societăților care practică numai asigurări facultative CASCO.

În concluzie, orice proprietar de vehicul are obligaţia să deţină o asigurare RCA, indiferent dacă încheie sau nu o asigurare facultativă CASCO pentru acelaşi vehicul, iar această obligație este aplicabilă nu numai persoanelor fizice și juridice române, ci și persoanelor din Spațiul Economic European care dețin vehicule.
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor face aceste precizări în urma informațiilor pe această temă apărute astăzi în mass-media.

 
RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |