Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.Centre
dauna

Stiri despre ASIGURARI RCA | CELE MAI IEFTINE ASIGURARI RCA
Cu cat platim mai putin pentru polita RCA anul acesta ?
Sâmbătă, 06 August 2011 15:08

O polita RCA pentru persoane fizice, incheiata pe o perioada de 12 luni, este acum cu pana la 202 lei mai ieftina decat in aceeasi perioada a anului trecut, aceasta fiind cea mai vizibila scadere a tarifelor inregistrata pe acest segment al produselor de asigurare. In cazul asigurarilor RCA incheiate pe 6 luni, reducerea de pret este mai mica, ajungand pana la 66 de lei.

Asadar, o masina cu o capacitate cilindrica de 1.400 de centimetri cubi poate fi asigurata cu o economie de 102 lei, in timp ce polita RCA pentru una cu motor de 1.800 de centimetri cubi, poate fi cu 182 de lei mai ieftina, potrivit unui studiu comparativ al portalului de specialitate realizat in parteneriat cu Otto Broker, cu privire la pretul asigurarii RCA in decembrie 2009 si decembrie 2010, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice .

Studiul releva o scadere considerabila a tarifelor de anul acesta fata de cele de anul trecut.

“Cu toate ca finalul anului 2010 a adus reduceri semnificative de tarife pentru politele RCA, estimam ca anul urmator preturile ar putea creste cu cel putin 10-20% chiar din primul trimestru, avand in vedere evolutia cursului mediu de schimb si a inflatiei, dar mai cu seama avand in vedere amploarea pe care o iau daunele morale in piata de asigurari din Romania. De aceea este foarte important pentru clienti sa profite acum de aceste preturi, mai ales la polita pe 12 luni, unde se poate economisi cel mai mult”, a declarat Victor Sraer, director general Otto Broker.

Pe segmentul de persoane fizice (vezi graficele), analiza a fost efectuata pe baza preturilor minime pentru fiecare categorie de capacitate cilindrica a motorului, luandu-se in considerare un asigurat fara daune, cu varsta de peste 30 de ani.

De asemenea, in cazul autovehiculelor aflate in proprietatea persoanelor juridice, a fost inregistrata o scadere a pretului mediu al politei RCA. Astfel, o polita RCA pe un an este cu pana la 131 de lei mai ieftina, in timp ce polita pe 6 luni vine cu o economie de 65 de lei. Daca un client asigura acum o masina cu 1.800 centimetri cubi pe 12 luni, polita RCA este cu 98 de lei mai ieftina fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 

 
Poliţele RCA vor fi verificate automat în trafic, la fel ca rovinietele
Luni, 01 August 2011 09:18

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a iniţiat discuţii cu reprezentanţii Poliţiei Române pentru utilizarea sistemului de verificare a rovinietei şi în cazul poliţelor RCA, a declarat directorul Direcţiei Informatică din CSA, Matei Dobrescu.

 

"Am avut o serie de discuţii cu reprezentanţii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Discuţiile sunt la început şi nu pot să avansez o dată când sistemul va deveni operaţional", a spus Dobrescu, citată de Mediafax.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a introdus rovinieta electronică la 1 octombrie 2010. Controlul rovinietei se face fie automat, prin intermediul punctelor fixe, unde sunt instalate sisteme de camere video, fie în trafic, de către echipe de controlori. Camerele video înregistrează numărul de înmatriculare al vehiculelor care tranzitează drumurile naţionale, care apoi sunt verificate în baza centrală de date. Şoferii fără documentele care atestă plata rovinietei plătesc despăgubiri în funcţie de tipul vehiculului, între 28 şi 1.210 euro, şi amenzi între 250 şi 4.500 lei.

Lipsa poliţei de asigurare RCA se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2000 de lei, conform Legii 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România. De asemenea, şoferilor care nu deţin o poliţă RCA li se reţine certificatului de înmatriculare sau înregistrare, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare se retrag, conform prevederilor OUG 195/2002.

 
Omniasig şi BCR Asigurări vor fuziona
Duminică, 31 Iulie 2011 10:09

Omniasig fuzionează cu BCR Asigurări şi astfel va lua naştere cea mai mare companie de asigurări din România. Potrivit Ziarului Financiar, Omniasig a convocat adunarea generală a acţionarilor pe data de 4 august pentru a aproba proiectul de fuziune.

Citeşte mai mult... [Omniasig şi BCR Asigurări vor fuziona]
 
MAI: Amenzile pentru lipsa asigurării obligatorii a locuinţei, aplicate conform CSA
Duminică, 31 Iulie 2011 10:08

Amenzile pentru lipsa asigurării obligatorii a locuinţei vor fi aplicate în conformitate cu normele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor

Citeşte mai mult... [MAI: Amenzile pentru lipsa asigurării obligatorii a locuinţei, aplicate conform CSA]
 
Asigurarea obligatorie RCA nu poate fi înlocuită de CASCO
Duminică, 31 Iulie 2011 07:34

Asigurarea obligatorie RCA nu poate fi înlocuită de asigurarea facultativă CASCO, pentru simplu motiv că riscurile pe care le acoperă acestea sunt diferite:

  • RCA plătește despăgubiri terților păgubiți de asiguratul RCA. Astfel, RCA este o asigurare de răspundere civilă, în baza căreia asigurătorul care a emis polița RCA plătește despăgubiri terțelor persoane păgubite în urma unui accident provocat de vehiculul pentru care s-a încheiat acea asigurare RCA. Societatea de asigurare nu plătește nici un fel de despăgubiri proprietarului vehiculului vinovat, în baza asigurării RCA a acestuia.
  • CASCO plătește despăgubiri asiguratului Casco. Astfel, CASCO este o asigurare de bunuri, în baza căreia asigurătorul plătește despăgubiri proprietarului vehiculului asigurat CASCO pentru furtul/daunele materiale produse la acest vehicul, indiferent dacă daunele au fost sau nu provocate de vehiculul respectiv. Deci, asigurarea CASCO nu despăgubește terțe persoane (ca în cazul RCA), ci numai pe proprietarul vehiculului asigurat CASCO.

 

Citeşte mai mult... [Asigurarea obligatorie RCA nu poate fi înlocuită de CASCO]
 
PAID se va implica direct în vânzarea polițelor de asigurări obligatorii ale locuințelor
Duminică, 31 Iulie 2011 07:32

În ședința de marți, 12 iulie 2011, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a decis, cu unanimitate de voturi, ca societatea de asigurare POOL-UL DE ASIGURARE ÎMPOTRIVA DEZASTRELOR NATURALE S.A. (PAID) să se implice în mod direct în vânzarea asigurărilor obligatorii ale locuințelor pe care le emite (denumite polițe PAD).

Citeşte mai mult... [PAID se va implica direct în vânzarea polițelor de asigurări obligatorii ale locuințelor]
 
Tot mai multe daune din vina vehiculelor înmatriculate in Bulgaria
Duminică, 31 Iulie 2011 07:31

În primele 6 luni ale anului curent, numărul dosarelor de daună avizate ca urmare a accidentelor rutiere provocate pe teritoriul României de vehicule înmatriculate în Bulgaria a crescut cu 31% față de perioada similară a anului trecut, ajungând la 1.798 de dosare de daună.

Citeşte mai mult... [Tot mai multe daune din vina vehiculelor înmatriculate in Bulgaria]
 
Fondul de Protectie al Victimelor Strazii a despagubit 410 persoane anul trecut
Duminică, 31 Iulie 2011 07:30

Fondul de Protectie al Victimelor Strazii (FPVS), institutie menita sa despagubeasca victimele soferilor care nu aveau o polita RCA in vigoare la data producerii accidentului a despagubit anul trecut 410 persoane. Dintre acestea, 79 au fost despagubite de Fond pentru vatamari corporale sau deces, iar 331 de persoane pentru daune materiale, a anuntat noul presedinte al FPVS, Mihail Tecau, in cadrul unui seminar public recent organizat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Citeşte mai mult... [Fondul de Protectie al Victimelor Strazii a despagubit 410 persoane anul trecut]
 
Constatul amiabil a solutionat 56% din daunele avizate in 2010
Duminică, 31 Iulie 2011 07:29

Anul trecut, dintr-un total de 353.259 dosare de dauna avizate pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto (RCA), 199.153 de dosare au fost solutionate prin procedura constatului amiabil, adica 56% din total, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Citeşte mai mult... [Constatul amiabil a solutionat 56% din daunele avizate in 2010]
 
Un an de Bonus-Malus. Doar 2% dintre asigurati RCA persoane fizice au fost penalizate
Duminică, 31 Iulie 2011 07:25

Anul 2010 a reprezentat primul an de aplicare al sistemului bonus-malus pe segmentul politelor de raspundere civila auto (RCA). Pentru aplicarea acestui sistem a fost necesara crearea unei baze de date comune privind daunele platite de catre societatile de asigurare in baza politelor de asigurare RCA emise, polite existente deja in baza de date CEDAM, a precizat Mona Cucu, director general al directiei reglementari si autorizari asigurari obligatorii din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Citeşte mai mult... [Un an de Bonus-Malus. Doar 2% dintre asigurati RCA persoane fizice au fost penalizate]
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 Următor > Sfârşit >>

Pagina 5 din 6
RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |