Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.Centre
dauna

Stiri despre ASIGURARI RCA | CELE MAI IEFTINE ASIGURARI RCA
Care sunt cele mai ieftine asigurari RCA pentru masina ta?
Miercuri, 25 Iulie 2012 10:39

Este de asteptat ca asigurarile auto obligatorii (RCA) sa se scumpeasca in acest an fata de 2010 dar, practic, daca ne uitam in piata, firmele vin cu oferte si reduceri de preturi consistente la inceput de an sau chiar cu tombole si concursuri pentru a atrage un numar cat mai mare de clienti.

Ca regula generala, soferii care n-au facut accidente, cei care locuiesc la tara si cei care au multi ani in spate de condus au toate sansele sa plateasca mai putin pentru asigurarea obligatorie a masinii. In schimb, cei care locuiesc si circula in orase mai aglomerate, cei care au accidente la activ si cei care sunt incepatori vor scoate mai multi bani din buzunar. Daca facem un sondaj printre societatile de asigurari constatam ca, de exemplu, un sofer in varsta de 30 de ani, care are permis de cel putin 10 ani si care conduce un autoturism cu un motor de pana la 1.600 de centimetri cubi va plati pentru o asigurare valabila 12 luni intre 400 si 640 de lei. Mai departe, daca puterea motorului e mai mare, creste si valoarea primei de asigurare. La fel de mult conteaza si priceperea soferului, dar si drumurile pe care circula. Ca oferte, la Allianz Tiriac, daca incheiati o asigurare pe tot anul 2011 pana la sfarsitul lunii ianuarie, puteti beneficia de o reducere de 15%. In cazul companiei Astra Asigurari, pentru un autovehicul cu o capacitate cilindrica de pana la 1.400 cmc, persoanele fizice vor plati 408 lei pentru o asigurare obligatorie pe 12 luni. Proprietarii de masini cu motoare de pana la 1.600 cmc vor plati 528 de lei , iar pentru masinile cu motoare cu capacitate de pana la 1.800 cmc oferta este de 576 lei. Compania de asigurari Generali are in aceasta perioada o campanie in care toti proprietarii auto care au copii minori beneficiaza reduceri de pana la 25% la incheierea unei polite RCA pana in februarie. Campania vine si cu o tombola al carei mare premiu este o excursie la Disneyland in Paris. Sunt si oferte de asigurari auto obligatorii care pot fi platite in rate. BCR Asigurari vinde primul RCA cu plata in sase rate si dobanda zero clientilor care platesc cu cardul de credit BCR. In plus, clientii vor putea primi, din partea BCR Asigurari, un GPS prin tragere la sorti. Oferta este valabila pana la finele lunii ianuarie 2012.

 
Ce sanctiuni risti daca circuli fara RCA
Duminică, 25 Septembrie 2011 15:14

Toate vehiculele inregistrate sau inmatriculate care circula pe drumurile publice, cu exceptia celor cu tractiune animala, trebuie sa aiba o asigurare obligatorie pentru raspundere civila in caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie (RCA). Lipsa acestei asigurari poate duce chiar la radierea din circulatie a vehiculului. Va spunem astazi care sunt sanctiunile pe care le puteti primi daca nu ati incheiat o polita RCA.In cazul in care un autovehicul este depistat circuland in trafic fara a detine o polita RCA valabila, conducatorul auto va fi sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei, dar si cu retinerea certificatului de inmatriculare al masinii, precum si a placutelor cu numerele de inmatriculare. La retinerea certificatului, politistul rutier elibereaza conducatorului de vehicul o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

Amenda mentionata anterior este prevazuta la art. 64 din Legea nr. 163/1995 privind asigurarile si reasigurarile din Romania, in timp ce sanctiunile complementare (retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor) sunt stabilite de Codul Rutier, la art. 112, litera s, precum si la art. 112, alin.3.

Daca detinatorul vehiculului nu face dovada asigurarii acestuia, dupa 30 de zile de la data aplicarii masurii prevazute anterior, politia rutiera dispune radierea din evidenta a vehiculului, potrivit art. 76, alin. 3 din Codul Rutier.

Ce riscuri acopera RCA

Scopul asigurarii RCA este ca cel pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs paguba, conform informatiilor oferite de pagina de internet a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). 

Atentie! Asigurarea obligatorie RCA nu poate fi inlocuita de asigurarea CASCO, care este facultativa, pentru ca riscurile pe care le acopera fiecare dintre cele doua tipuri de polite sunt diferite. 

Poti incheia un contract de asigurare RCA cu oricare dintre societatile de asigurare autorizate de CSA, pentru o perioada de 6 sau 12 luni, in functie de optiunea personala.

Odata cu polita de asigurare, vei primi documentul international de asigurare, precum si o vigneta, pe care trebuie sa o aplici pe parbriz, intr-un loc vizibil din exterior.

Potrivit CSA, vignetele valabile incepand din 2011 sunt atat inseriate, cat si numerotate, pentru a se asigura un plus de siguranta in ceea ce priveste veridicitatea politei de asigurare RCA cumparate. De aceea e important sa verifici daca vigneta primita este inseriata si numerotata, iar numarul de pe aceasta este mentionat si pe polita de asigurare (polita este inseriata si are, de asemenea, un numar). 

Asigurarea obligatorie RCA este valabila pe teritoriul Romaniei, al statelor membre UE, precum si pe teritoriul tarilor apartinand Spatiului Economic European.

De asemenea, CSA puncteaza ca polita RCA este valabila si pe teritoriul statelor care leaga direct doua tari membre ale UE in care nu exista birou national.

Totusi, asiguratorii pot extinde valabilitatea teritoriala a politei, iar tarile in care asigurarea este valabila sunt precizate pe polita.

Polita RCA asigura despagubiri, conform precizarilor CSA, pentru:

• vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial; 
• pagube materiale; 
• pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat; 
• cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

 
BCR Asigurari inchide doua sucursale si sase agentii
Duminică, 25 Septembrie 2011 15:12

BCR Asigurari Vienna Insurance Group inchide doua sucursale din Bacau si Brasov si sase agentii din tara.
Compania a anuntat ca va modifica sediul a 21 de sucursale din Romania, arata Bursa.
BCR a vandut divizia de asigurari catre Vienna Insurance Group
De asemenea, BCR Asigurari Vienna Insurance Group va infiinta 26 de agentii de asigurari in toata tara.

 
Politele Porsche Asigurari pot fi platite prin Direct Debit
Duminică, 25 Septembrie 2011 15:03

Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru plata politelor de asigurari, au anuntat reprezentantii companiei.
Prin Direct Debit plata politei se poate realiza prin Porsche Bank sau prin orice alta banca la care clientul Porsche Asigurari are un cont curent. "Singurele conditii pentru ca un client sa poata beneficia de acest serviciu sunt ca acesta sa aiba un cont bancar curent, sa incheie cu banca sa un contract de plata prin Direct Debit si sa aiba disponibil suficient in cont, la data scadentei facturii", a spus Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group.
Pentru a accesa serviciul Direct Debit, clientul trebuie sa semneze un mandat cu banca la care are un cont curent, apoi banca respectiva va plati automat suma prevazuta. Platile se vor efectua de catre banca doar in limitele mandatului acordat. In consecinta, la data stabilita, banca face plata catre contul Porsche Asigurari de la Porsche Bank.
Noul serviciu al Porsche Asigurari implica patru actori: clientul (persoana care realizeaza plata) - cumparatorul serviciilor de asigurari care presupun plati repetate cu o frecventa determinata; beneficiarul (Porsche Asigurari) - ofera servicii de asigurari clientului; banca colectoare (Porsche Bank) - banca unde beneficiarul are deschise conturile ce urmeaza a fi creditate; banca platitoare (poate fi banca la care clientul are cont curent sau Porsche Bank) - banca ce va plati suma prevazuta in mandatul de debitare directa.

 
Uniqa Romania are o noua conducere
Sâmbătă, 27 August 2011 16:36

Florin Golovatic a fost numit Presedinte al Directoratului si CEO al UNIQA Asigurari de catre Consiliul de Supraveghere al companiei, iar Remus Lapusan a fost numit presedinte al Directoratului si CEO UNIQA Asigurari de viata, anunta reprezentantii companii.
Florin Golovatic (41 de ani) a activat timp de peste 10 ani in compania de consultanta si audit KPMG Romania ca Director Audit - Institutii Financiare.
Din Directoratul UNIQA Asigurari mai fac parte Alfred Vlcek-Vicepresedinte si Ileana Horvath-Membru.
Remus Lapusan (40 de ani) a ocupat pana in luna februarie a acestui an pozitia de director al Sucursalei UNIQA Asigurari Cluj. In februarie, Lapusan a fost numit de catre Consiliul de Supraveghere al UNIQA Asigurari de viata Membru al Directoratului companiei.

 
OMNIASIG lanseaza aplicatia pentru utilizatorii de iPhone, iPad si iPod
Sâmbătă, 27 August 2011 16:35

OMNIASIG Vienna Insurance Group a lansat o aplicatie prin intermediul careia utilizatorii de telefoane iPhone, de tablete iPad sau de dispozitive iPod pot obtine rapid si foarte usor informatii despre sediile OMNIASIG din toata tara si isi pot calcula tariful unei polite RCA, au anuntat reprezentantii companiei.
Aplicatia este deja functionala si poate fi descarcata gratuit de pe App Store (http://www.appstorehq.com/omniasig-iphone-732715/app) de catre oricine, indiferent daca este client OMNIASIG sau nu.
In rubrica "Retea teritoriala" se regasesc datele de contact ale sucursalelelor, agentiilor si punctelor de lucru OMNIASIG din toata tara, inclusiv cu localizarea lor pe harta. De asemenea, cu ajutorul butonului "In jurul meu" utilizatorii pot afla care este cel mai apropiat sediu OMNIASIG de locul in care acestia se afla la momentul cautarii, pe o raza de 500 metri, 5, 25 sau 75 de km. Butonul "Calcul RCA" ofera facilitatea de a obtine rapid o cotatie de pret pentru asigurarea de raspundere civila auto obligatorie, iar accesand rubrica "FAQ" utilizatorii aplicatiei afla raspunsuri la intrebari frecvente, precum: Ce fac in caz de dauna? De unde pot obtine formularul de constatare amiabila? si altele.

 
PAID a platit prima dauna totala, in valoare de 20.000 de euro
Sâmbătă, 27 August 2011 16:34

Polita de asigurare obligatorie a fost incheiata in data de 28 decembrie 2010, cu intrare in vigoare in data de 1 ianuarie 2011, pentru o locuinta de tip A, situata pe Valea Avrigului.
Despagubirea a fost platita ca urmare a distrugerii totale a locuintei, in urma inundatiei produse in localitatea Avrig in data de 10 spre 11 iunie 2011. Avizarea dosarului de dauna s-a realizat in data de 14 iunie si instrumentarea acestuia a fost finalizata in urma cu o saptamana, se arata in comunicat.
Inundatia produsa pe valea raului Avrig in data de 10/11 iunie a afectat cinci locuinte, dintre care doua au fost distruse in totalitate. Una dintre aceste doua locuinte era asigurata printr-o polita obligatorie, pentru care PAID a achitat despagubirea in valoare de 20.000 de euro.
Locuinta a fost construita in anul 1995 si avea toate autorizatiile necesare.
Potrivit celor inscrise in dosarul de dauna si declaratiilor reprezentantilor Primariei Avrig, proprietarul nu va mai putea reconstrui locuinta in aceeasi zona, care este expusa riscului de inundatii.
In perioada 15 iulie 2010 - 1 august 2011 au fost avizate 55 de dosare de dauna, iar PAID a platit despagubiri pentru 23 dintre acestea.
Valoarea totala a despagubirilor achitate de Pool depaseste 172.000 de lei. La 1 august, erau asigurate 780.268 de locuinte, in conditiile in care in Romania sunt circa 8,4 milioane de proprietati cu destinatia de locuinte.
"Riscul de inundatii s-a transformat in certitudine, in Romania ultimilor ani. Nu ne mai punem problema daca vom avea inundatii, ci cand anume se vor produce acestea.
Cred, in continuare, ca principalul obstacol in dezvoltarea portofoliului PAID consta in asimilarea politei de asigurare cu sanctiunile prevazute de legislatie.
Scopul legii 260/2008 este protejarea locuintelor impotriva celor trei riscuri de catastrofe naturale si nicidecum sanctiunile ce vor fi aplicate neasiguratilor", a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea.
Acesta a mai spus ca majoritatea proprietarilor de locuinte asteapta termenul de aplicare a sanctiunilor pentru a se asigura, fara a lua in calcul ca unul dintre cele trei riscuri s-ar putea produce inainte de aceasta data.
"In zonele cu expunere mare la diverse riscuri, aceasta asigurare este privita in continuare ca o taxa si nu ca un instrument de protectie. Mizam pe sprijinul autoritatilor locale in demersul nostru de popularizare a politei PAD, pentru ca obiectivul este comun - degrevarea bugetului de stat si a bugetelor locale de cheltuieli semnificative in cazul unui dezastru", a precizat Marius Bulugea.

 
Schimbare de actionariat la Astra Asigurari
Sâmbătă, 27 August 2011 16:33

Dupa modificare, structura actionariatului Astra Asigurari va fi: Nova Group Investements Romania cu 72,6830% din capitalul social, Epsilon Estate Provider cu 27,0160% din actiuni, iar 0,3010% este detinut de actionari persoane fizice si juridice.
In iunie, Uniqa Group Austria a iesit din actionariatul companiei Astra Asigurari prin vanzarea pachetului minoritar de 27% din actiunile firmei catre actionarul majoritar al companiei Astra Asigarari, TNG - The Nova Group. Tranzactia s-a efectuat prin doua deal-uri, reprezentand 19,57 milioane de actiuni, la o valoare de 106 milioane lei.
Uniqa a renuntat a sfarsitul lui 2008 la preluarea Astra, la care detinea 27% din actiuni, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare. Dupa esecul negocierilor de preluare, Uniqa a decis retragerea numelui sau din logo-ul Astra-Uniqa.
Tot la sfarsitul lui 2008, grupul austriac de asigurari Uniqa a preluat de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita (actuala Uniqa Asigurari).

 
Profitul brut al ING Asigurari de Viata a scazut cu 47% in S1
Sâmbătă, 27 August 2011 16:33

In primele sase luni din 2010, ING Asigurari de Viata inregistrase un profit brut de 28,4 milioane lei si un volum de prime brute subscrise de 275,6 milioane lei.
"Prima jumatate a anului 2011 se incheie cu semnale imbucuratoare legate de increderea in viitor a populatiei, indicele care masoara acest lucru inregistrand o valoare mai mare cu 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In plus, cercetarile noastre indica un public mai responsabil si mai interesat de planificarea viitorului financiar.
In aceste conditii, ne asteptam ca, pe masura ce situatia economica se va imbunatati, asigurarile de viata sa capete o pondere mai importanta in planurile pentru protectia financiara a familiei si economisirea pentru diverse obiective ca suplimentarea venitului la pensionare sau asigurarea viitorului copiilor", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.
Potrivit companiei, profitul brut inregistrat in primele sase luni corespunde celui bugetat si reflecta investitiile realizate, in timp ce volumul de prime brute subscrise a fost realizat in contextul unor evolutii economice in care puterea de cumparare a populatiei a scazut.?
"In mai 2011, indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada din 2010 a fost de 94,2%", potrivit ING Asigurari de Viata, care citeaza datele Institutului National de Statistica.
"Preferintele manifestate de clienti in intervalul aprilie-iunie 2011 confirma interesul sporit pentru produse care ofera protectie si randamente garantate, tendinta remarcata inca de la inceputul anului", se arata in comunicat.
In totalul politelor subscrise de ING in trimestrul al doilea din 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 65%, in crestere cu 10% fata de trimestrul al doilea din 2010.
Totodata, beneficiile platite de ING Asigurari de Viata pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate in primele sase luni au fost de 29,3 milioane lei, in crestere cu 14,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 
Asigurari obligatorii de locuinte: Primariile nu au dat inca amenzi
Sâmbătă, 27 August 2011 16:31

Proprietarii care nu au incheiat asigurari obligatorii de locuinte ar putea fi sanctionati in perioada urmatoare, insa amenzile se lasa deocamdata asteptate, primariile trimitand pana acum doar somatii si lasand inca timp locuitorilor sa isi cumpere polite.
Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a declarat in luna iulie ca primarii vor putea amenda persoanele care nu au incheiat o polita de asigurare obligatorie a locuintei incepand cu 5 august.
Legea asigurarilor obligatorii de locuinte a intrat in vigoare pe 15 iulie 2010. Romanii care nu-si asigura casele risca sa fie amendati cu 100-500 de lei.
Marius Bulugea, presedintele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), compania care emite politele de asigurare obligatorie, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca nu are in prezent exemple concrete de amenzi.
Insa stie ca, de exemplu, in Ploiesti au fost trimise somatii catre persoane care nu aveau asigurare.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 Următor > Sfârşit >>

Pagina 4 din 6
RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |