Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.



Centre
dauna

Stiri despre ASIGURARI RCA | CELE MAI IEFTINE ASIGURARI RCA
Astra decontează numai piese de calitate proastă
Sâmbătă, 02 Martie 2013 20:23

De ceva timp, Astra Asigurări staţionează pe primul loc la categoria cele mai multe reclamaţii înregistrate la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), fiind societatea cu cele mai multe plângeri şi restanţe la plata despăgubirilor. De tot atâta vreme, Astra Asigurări este acuzată de către service-urile auto că le datorează sume uriaşe, de ordinul zecilor de milioane de euro. De fapt, Asociaţia Societăţilor de Service (ASSAI) a atras atenţia asupra faptului că Astra Asigurări urmărind o politică agresivă de creştere a profitului, bazată pe refuzul nejustificat de plată a despăgubirilor conform poliţelor de asigurare, a forţat service-urile să utilizeze piese auto de proastă calitate neagreate de producătorii auto, criteriul de achiziţie a pieselor fiind preţul cel mai scăzut. În acest context, Poliţia, împreună cu Registrul Auto Român, au demarat controale la peste 20 de service-uri pentru a verifica provenienţa unor piese auto, suspiciunea fiind că sunt contrafăcute.

În final, s-a dovedit doar că, forţate de politica aberantă a Astra Asigurări, unele service-uri au folosit cele mai ieftine piese pe care le-au găsit la funizori.

 
Volkswagen este cea mai asigurată marcă de maşină din România
Sâmbătă, 23 Februarie 2013 00:24

În cazul Bulgariei şi Ungariei, cele mai asigurate RCA sunt maşinile Opel, conform unui studiu realizat în nouă state din Europa Centrală şi de Est, care arată marca auto cu cea mai mare acoperire RCA.

Marca auto Volkswagen este implicată şi în cele mai multe cazuri de daune, fiind pe primul loc în toate cele noua state după acest indicator. Marca Ford este pe locul al doilea.Studiul a inclus Cehia, Slovacia, Slovenia, Serbia, România,Bulgaria, Ungaria, Polonia si Croaţia.Vechimea medie a maşinilor asigurate RCA se situează între 8 şi 16 ani.

În cele mai multe ţări, asigurarea CASCO nu este o opţiune majoritară. În Croaţia şi în România doar 20% dintre conducătorii auto deţin şi o asigurare CASCO pe lângă poliţa RCA. Ponderea acestora nu este cu mult mai mare în Cehia - aproximativ 25%, pe când în Bulgaria ajunge la doar 5%, iar în Serbia la 3%. În schimb, aproape 50% dintre conducătorii auto din Slovenia au asigurare CASCO. În cazul poliţelor CASCO, cele mai multe daune implică marca Opel.

 

 
Informaţiile legate de accidentele rutiere nu vor mai fi comunicate electronic de către asiguratorii RCA
Joi, 14 Februarie 2013 14:23

Monitorul Oficial a publicat recent oridinul conform caruia asiguratorii RCA nu mai sunt obligaţi să transmită către baza de date REVER informaţii complete legate de accidentele rutiere.

Până de curând, reprezentanţii societăţilor de asigurarea trebuiau să transmită, în cel mult cinci zile de la avizarea unui eveniment asigurat, informaţii în REVER care facilitau soluţionarea dosarelor de daună deschise în baza constatărilor amiabile de accident şi asigurau schimbul de informaţii între asiguratori.

REVER ajuta, de asemenea, la identificarea încercărilor de fraudare a sistemului şi avea capacitatea de a genera statistici legate de accidentele ce se aflau în evidenţa sa, potrivit informaţiilor CSA.

Baza de date a fost însă desfiinţată în data de 20 decembrie a anului trecut printr-o hotărâre a Consiliului CSA.

Asiguratorii RCA au în continuare obligaţia sa transmita către baza de date CEDAM informaţii legate de contractele de asigurare pe care le încheie, dar şi informaţii legate de dosarele de daună asociate acestora, potrivit ordinului nr. 10/2012 publicat în Monitorul Oficial, în luna mai a anului trecut.

Reprezentanţii societăţilor de asigurare trebuie să introducă aceste informaţii în baza CEDAM în cel mult cinci zile de la emiterea poliţelor de asigurare sau de la avizarea evenimentelor asigurate.

Baza de date CEDAM este specializată în centralizarea informaţiilor legate de poliţele RCA transmise de asiguratori. Prin intermediul său se poate afla dacă un automobil este sau nu asigurat.

În prezent, cele mai căutate forme de asigurare, atât în cazul persoanelor fizice, cât şi în cazul persoanelor juridice, sunt în România asigurările auto. Acestea generează 80% din volumul total al plăţilor care sunt efectuate către asiguraţi şi către păgubiţi, conform informaţiilor făcute publice de către CSA.

 
Prima mai mare la RCA pentru femei si pentru autovehiculele TAXI
Vineri, 08 Februarie 2013 21:38

In conformitate cu prevederile normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse in aplicare prin Ord. CSA nr. 14/2011 completat si actualizat cu prevederile Ord. CSA nr. 22/2012 si tinand cont de criteriile de natura tehnica avizate CSA EUROINS a luat urmatoarea hotarare: Incepand cu data de 07.02.2013, in tarifarea asigurarilor RCA pentru vehiculele ce desfasoara activitatea de TAXI, prima de asigurare se va majora obligatoriu cu un procent de 50%.

Desi s-a dovedit ca femeile foarte rar depasesc limita de viteza, conduc mai prudent, sunt mult mai atente pe timp de noapte cand se produc cele mai multe accidente, sunt mai putine femei care se urca baute la volan, tot sunt considerate mai neexperimentate in a conduce. Pentru ca multe firme de asigurari nu despagubesc intreaga suma si au fost frecvent amendate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, acestea isi vor mari plafonul de rezerve. Deci, cresc iar preturile. Interesant este faptul ca de anul acesta 2013 femeile vor plati cu pana la 25% mai mult. Iar femeile tinere pot ajunge sa scoata chiar cu 50% mai mult pentru simplu motiv ca vor fi incluse in aceeasi categorie cu barbatii tineri, considerati cei mai periculosi soferi pentru ca inregistreaza cel mai mare numar de accidente.

 
Asigurari RCA mai scumpe in vestul tarii
Luni, 04 Februarie 2013 21:42

 

Vecinătatea cu Ungaria și Serbia este un adevarat  ghinion  pentru proprietarii de autoturisme din vestul ţării.

Rata accidentelor din această regiune este foarte mare, dar de multe se fac vinovaţi şoferii de peste graniţă. Insa asiguratorii români nu ţin cont de asta şi au mărit preţul poliţelor RCA chiar şi cu 33%.

Dar asta nu este singura veste prosta.  La volan şi tinerețea se traduce în asigurări scumpe. Ca atare, unii tineri și-au înscris mașinile pe numele părinților, care sunt pensionari.

Un alt factor care a dus la scumpirea asigurărilor este mărimea parcului auto din vestul țării. Numărul autoturismelor înmatriculate numai în județul Timiș a ajuns la 250.000 de vehicule. Adică aproape dublu față de anul 2008 si este in continua crestere.

Și numărul conducătorilor auto a crescut direct proportional. Autoritățile estimează că în realitate, în județul Timiș mai există alți 150.000 de conducători auto care și-au obținut permisele în alt județ, dar conduc aici.

Asigurările RCA s-au scumpit și în restul țării, dar cu un procent mai mic, din cauza tentativelor de fraudă.

Specialiștii din industrie estimează că anul acesta și asigurările CASCO se vor scumpi, în medie cu 15 la sută, tot din aceeasi cauza.

 

 
Proprietarii de autoturisme cu varste intre 48 si 55 de ani si care au copii majori ar putea ar putea plati mai mult pentru o polita RCA din acest an.
Vineri, 25 Ianuarie 2013 22:23

 

Proprietarii de autoturisme cu varste intre 48 si 55 de ani si care au copii majori ar putea plati mai mult pentru o polita RCA din acest an.

Asiguratorii au ajuns la concluzia ca tinerii sunt cei care folosesc tot mai des autoturismul parintilor si produc cele mai multe accidente auto, provocând daune societatilor de asigurari.

Pe de alta parte, brokerii de asigurari sunt de parere ca în acest an unele companii de asigurari ar putea scumpi politele RCA în medie cu 20%, în special din cauza majorarii daunelor morale achitate de asiguratori victimelor accidentelor de circulatie.

Brokerii de asigurari spun ca 99,9% dintre clienti se uita la pret si nu se uita la compania cu care incheie RCA - ul

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a elaborat în toamna anului trecut o norma prin care soferii pagubiti în accidente vor putea solicita propriului asigurator RCA plata daunei, urmând ca acesta sa recupereze despagubirea de la compania care a emis RCA ul persoanei vinovate. Norma CSA este înca în dezbatere.

 

 
Prima medie RCA a scăzut cu peste 12% față de 2011
Miercuri, 25 Iulie 2012 10:56

Prima de asigurare medie anualizată pentru polița RCA, la nivelul întregii piețe, a fost de 421 lei în primul trimestru al anului 2012, cu peste 12% mai scăzută comparativ cu anul trecut și cu 6% mai mică decât în primele trei luni din 2011, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

„La nivelul întregii pieţe, prima de asigurare medie anualizată, înregistrată în perioada analizată (T1 2012) a fost de 421 lei”, se arată în ultimul buletin trimestrial al Comisiei.

La nivelul întregului an 2011, prima de asigurare medie anualizată RCA a fost de 480 lei, iar în primele trei luni ale anului trecut – de 448 lei.

Subscrieri în scădere cu 6%

În primul trimestru al anului 2012, suma totală a primelor de asigurare subscrise pentru asigurările RCA a atins valoarea de 576.620.273 lei, în scădere cu 6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (610.281.816 lei).

Numărul contractelor de asigurare încheiate a fost de 1.855.731, menținându-se la același nivel ca în trimestrul I al anului 2011.

Conform datelor existente în baza de date CEDAM, la data de 31 martie 2012 erau în vigoare 4.054.176 poliţe RCA.

Despăgubiri mai mari

În primul trimestru din 2012, asiguratorii RCA au avizat un număr de 78.434 de dosare de daună, în scădere cu 11% față de primul trimestru 2011, când au fost avizate 87.822 dosare.

În schimb, numărul dosarelor de daună plătite a crescut cu 8%, de la 85.625 la 92.511.

Valoarea despăgubirilor plătite a crescut cu 15%, de la 396.139.791 lei în primul trimestru 2011, la 456.292.173 lei în primul trimestru din 2012.

Dauna medie plătită per total piaţă a fost, pentru primul trimestru al anului 2012, în cuantum de 4.932 lei, în creștere cu 7% față de primul trimestru 2011.

S-au dublat indemnizațiile pentru vătămări corporale și decese

În primul trimestru al anului 2012 au fost avizate 1.180 dosare de daună pentru vătămari corporale și decese, numărul menținându-se la același nivel ca în primele trei luni ale anului trecut.

Valoarea despăgubirilor plătite pentru vătămări corporale și decese, în sumă de 89.153.115 lei, a înregistrat o creștere cu 128% față de primul trimestru 2011, despăgubirea medie plătită pentru acest tip de daune RCA fiind de 46.146 lei în primele trei luni din 2012.

 
Sub 90% din parcul auto activ din România este asigurat RCA
Miercuri, 25 Iulie 2012 10:54

 

Un procent de circa 11% dintre mașinile aparținând parcului auto activ din România circulă fără ca proprietarii lor să aibă o poliță de asigurare de răspundere civilă auto (RCA) valabilă, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

„Considerăm că încă este nevoie ca proprietarii de vechiule să fie informați cu privire la aceste forme de asigurare, în primul rând deoarece asigurarea de răspundere civilă este o asigurare obligatorie, iar numărul celor care nu își încheie această asigurare este încă destul de mare: aproximativ 11% din parcul auto activ din România este neasigurat. Prin urmare, de fiecare dată când avem posibilitatea, ținem să reamintim faptul că fiecare proprietar de vehicule are obligația de a-și încheia această formă de asigurare, indiferent dacă circulă sau nu cu mașina pe drumul public”, a declarat, la RFI, Mona Cucu, șeful Direcției Reglementare și Autorizare Asigurări Obligatorii din cadrul CSA.

Potrivit Monei Cucu, în statele europene dezvoltare, doar un procent de 3-4% dintre șoferi circulă fără RCA, iar România trebuie să se îndrepte în aceeași direcție.

Amendați și trași pe dreapta

Poliția Rutieră a aplicat, în 2011, 8.490 de amenzi contravenționale persoanelor care au fost prinse în trafic circulând fără să fi încheiat polița obligatorie de asigurare a răspunderii civile auto (RCA).

Astfel, numărul de sancțiuni contravenționale pentru punerea în circulație pe drumurile publice a unor vehicule neasigurate RCA a crescut cu 15% comparativ cu 2010, când s-au dat 7.354 de astfel de amenzi, potrivit datelor Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Legislația în vigoare prevede că, în cazul depistării unui vehicul care nu a fost asigurat RCA, se aplică amendă de la 1.000 la 2.000 de lei. În plus, se reține certificatul de înmatriculare al vehiculului respectiv și se retrag numerele de înmatriculare, iar dovada de reținere eliberată ca urmare a sancțiunii este fără drept de circulație.

În alte state, sancțiunile pentru lipsa RCA sunt mult mai drastice. De exemplu, în Marea Britanie, de anul trecut, șoferilor care sunt prinși în mod repetat circulând pe drumurile publice fără asigurare RCA li se confiscă mașina de către autorități în vederea distrugerii.

Campanie de informare și educare

În perioada 25 iunie – 1 iulie 2012 se desfășoară campania de informare și educare „PROTEJEAZĂ-ȚI MAȘINA! ASIGURĂ-TE!”, în cadrul căreia vor fi distribuite gratuit 500.000 de broșuri conținând „Ghidul asigurărilor auto”, care prezintă cele mai importante informații cu privire la polițele auto RCA și Casco.

Broșurile vor fi distribuite în marile centre comerciale din București și din principalele orașe ale țării, precum și în primării, prefecturi, biblioteci, aeroporturi, gări, muzee și în rețeaua INFO EU-RO.

Campania este organizată de către Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor (APPA), în parteneriat cu CSA, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) și Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPSR).

„Asigurările auto - Casco și RCA - reprezintă cel mai important segment al pieței locale de asigurări, din punct de vedere al volumului de afaceri derulat de asiguratori și brokeri. Transparența redusă a pieței, în ceea ce privește practicile de vânzare, modul defectuos în care unii asiguratori efectuează constatarea daunelor, precum și refuzul unor asiguratori de a plăti păgubiților daunele ce li se cuvin, impun asociațiilor profesionale ale asiguratorilor și brokerilor să se implice în inițiativele de popularizare a condițiilor atașate produselor de asigurări”, a declarat președintele CSA,  Constantin Buzoianu.

Aceasta a adăugat că, pentru CSA, susținerea aceste campanii de educare și informare se înscrie în seria acțiunilor ce au ca obiectiv formarea culturii în asigurări a societății românești, prin promovarea cu precădere a protecției intereselor asiguraților.

 

 
RCA decontează cheltuielile generate de imposibilitatea utilizării mașinii după accident
Miercuri, 25 Iulie 2012 10:48

Șoferii cu mașini avariate în accidente rutiere provocate de alți conducători auto sunt îndreptățiți să ceară despăgubiri pentru prejudiciile financiare rezultate din imposibilitatea temporară de a-și folosi mașinile de la asiguratorii RCA ai vinovaților, însă nu și de la companiile de asigurări unde au încheiate propriile polițe Casco.

Potrivit normelor privind RCA ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), pe baza poliței RCA a vinovatului de accident se acordă despăgubiri celui prejudiciat pentru lipsa de folosință a autovehiculului avariat.

Aceste despăgubiri nu pot fi însă solicitate decât în instanță de către cei mai mulți dintre șoferi, nu și pe cale amiabilă.

Numai firmele specializate în transportul de pasageri sau marfă pot solicita direct de la asiguratorii RCA despăgubiri pentru daunele financiare suferite pe perioada în care acestea nu-și pot utiliza mașinile avariate, acestea aflându-se în service-uri pentru reparații.

„Despăgubirile se stabilesc prin hotărâre judecătorească, în cazul în care se formulează pretenții de despăgubiri pentru lipsa de folosință a bunului avariat ori distrus, pentru partea respectivă de despăgubire, cu excepția lipsei de folosință a mijloacelor de transport cu care persoana prejudiciată își realizează obiectul de activitate și pentru care deține licență și autorizare în acest sens, dar numai pentru timpul normat necesar efectuării reparației pagubelor produse la mijloacele de transport”, se stipulează în normele CSA.

Partea de despăgubire aferentă lipsei de folosință a vehiculelor avariate se determină luându-se în calcul tarifele pentru transporturi de mărfuri sau de persoane practicate de păgubit la data producerii pagubei. Sarcina probei aparține păgubitului și se face cu înscrisuri doveditoare.

Șoferii neprofesioniști, precum și firmele cu alte obiecte de activitate decât transportul de pasageri sau marfă, pot obține despăgubiri pentru cheltuielile generate de imposibilitatea utilizării mașinilor avariate doar în instanță, unde trebuie să probeze natura și cuantumul acestor cheltuieli suplimentare, cu documente precum facturi de închiriere a unor mașini de schimb sau bonuri fiscale emise pentru călătorii cu taxiul.

În schimb, pe polițele de asigurare facultativă Casco, pagubele rezultate din imposibilitatea temporară de folosire a mașinilor avariate sunt excluse explicit din acoperire, chiar dacă acestea au survenit ca urmare a unor clauze cuprinse în asigurare și indiferent dacă e vorba de șoferi amatori sau profesioniști.

 
Conducatorii de Audi si BMW sunt spaima din trafic
Miercuri, 25 Iulie 2012 10:44

Una dintre cele mai mari firme de asigurari auto din Romania a facut un studiu asupra masinilor din trafic. Se pare ca soferii marcilor Audi, BMW si Toyota sunt cei mai predispusi la accidente. Cauzele acestora nu sunt publicate, daca este vina lor sau a altor soferi, insa masinile care viziteaza cel mai des service-urile in urma accidentelor, acestea sunt. La polul opus... ghici-ghicitoarea mea!

Daca ai BMW sau Audi, de obicei, esti vazut foarte bine. Nu si de firmele de asigurari care au cele mai multe vizite de la proprietarii unor astfel de masini. Fie ca sunt personal de vina, sau ca alte masini le tamponeaza autoturismele, soferii marcilor germane mai sus-mentionate se pare ca au lipici la service-urile auto. Soferii de BMW, Audi dar si Toyota se pare ca sunt cam cei mai neglijenti in trafic si ajung cel mai des in service-urile auto. Cel putin asa spun cei de la firma de asigurari, care au realizat un studiu intern, printre cei care depun dosare de dauna la ei. "In cazul BMW, frecventa de aparitie a daunelor este de circa 52%, peste jumatate din masinile asigurate, din marca respectiva, ajungand la noi cu dosare de dauna. Pe locul al doilea se afla Audi cu 49%, iar pe locul al treilea Toyota cu 35%. Asta nu inseamna, insa, ca si costurile daunelor sunt si cele mai ridicate. De exemplu, masinile din marca Volkswagen au o frecventa a daunelor de peste 33%, dar la capitolul costuri sunt cele mai ieftine", a spus Cristina Albu, purtator de cuvant Generali Asigurari. La polul opus se afla, surpriza, Dacia. Doar 22% din masinile asigurate au facut obiectul unui dosar de dauna. Daca Audi si BMW vor sa fie ridicate pe elevator si trimise in cabinele de vopsitorie cel mai des, se pare ca masinile Dacia sunt ceva mai prudente in trafic si sunt preferatele firmelor de asigurari, implicit ale proprietarilor. Cu toate astea, tu ce preferi sa conduci?

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 Următor > Sfârşit >>

Pagina 3 din 6
RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |