Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.Centre
dauna

Obligatiile asiguratorilor fata de asigurati
Miercuri, 27 Martie 2013 12:12

Multi conducatori auto se intreaba ce e de facut in caz de accident, ce drepturi si ce obligatii au. De exemplu, in cazul in care doi participanţi la trafic circulă în acelaşi sens de mers iar cel din fata intenţionează să vireze stânga pe un drum lăturalnic timp in care cel din spate se angajează în depăşirea acestuia şi se lovesc. Acesta este un caz de culpa comună.

Alt caz, atunci când amândoi circulă în acelaşi sens de mers în afară localităţii, unde drumul este marcat cu linie discontinua (deci este permisă depăşirea); şoferul din spate se angajează regulamentar în depăşirea autovehiculului din faţa sa, dar în acest moment, cel depăşit intra şi el în depăşirea altui autovehicul acroşând prima masina. Şi în acest caz se stabileaste culpa comună atat de catre poliţie cât şi de catre asigurator.

Pentru a primi despagubirea din partea asiguratorului trebuie ca ambii conducători să meargă la societatea de asigurare RCA a celuilalt unde va fi despăgubit cu jumătate din contravaloarea reparaţiei. Adica fiecare primeşte ca despagubire jumătate din bani de la asigurarea celuilalt. Aveti dreptul sa acctionati in instanta asiguratorul dupa ce societatea v-a înştiinţat în scris că nu vă plăteşte dosarul, dar mai întâi este necesară efectuarea unei proceduri de conciliere directa, fiind vorba de un raport juridic comercial.

Atât vinovatul cât şi păgubitul trebuie să anunţe în 48 de ore asiguratorul în cazul în care s-au înţeles pe cale amiabilă; numai aşa asiguratorul va emite autorizaţie de reparaţie, pe baza căreia service-ul poate începe reparaţia. Atentie! Service-ul are dreptul să va tina maşina pe motiv că n-au primit acceptul de plată de la asigurator pe baza contractului de reparaţie încheiat între dumneavoastră şi service.

Faptul că service-ul vă da inapoi maşina pe baza acceptului de plată înseamnă că acceptul le oferă garantia că dosarul de dăuna este în regulă şi că factura de reparatie a ajuns la asigurator. Dacă societatea care asigura vinovatul nu vă despăgubeşte conform pagubelor produse aveti dreptul să actionati in instanta proprietarul vinovat pentru diferenta.

 
RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |