Ai mai facut RCA la noi?  
 
 
 
  Te sunam noi!  
 
 

Evita sa platesti amenda de 1000 RON. Te anuntam GRATUIT cand iti expira polita RCA.Centre
dauna

Cum functioneaza sistemul Bonus/Malus
Marţi, 09 Aprilie 2013 11:37

Sistemul bonus/malus se aplica tuturor politelor RCA incheiate inca din ianuarie 2010. Societatile au obligatia de a aplica acest sistem care duce la reducerea sau majorarea primei de asigurare, in functie de istoricul asiguratului persoana fizica in perioada data.

Avand in vedere ca normele CSA prevad 14 clase de bonus inseamna ca cea mai mare clasa poate fi atinsa dupa 7 ani daca asiguratul nu a produs daune care sa fie despagubite prin polita RCA. In acest caz, bonusul acordat poate ajunge la 50%.

Pe de alta parte, daca asiguratul produce evenimente pentru care a fost despagubita cel putin o dauna prin polita RCA detinuta, se aplica malus indiferent de conducatorul vehiculului la data producerii evenimentului, indiferent de modul de constatare a accidentului(amiabil sau de catre politie).

Clasa de malus inseamna majorarea primei de asigurare si se aplica in functie de numarul de daune produse si despagubite de asigurator si poate ajunge la maxim 200%.

In cazul in care un asigurat detine mai multe vehicule, sistemul bonus/malus se aplica diferit pentru fiecare dintre ele. In cazul instrainarii sau radierii vehiculului asigurat, noua clasa de bonus/malus pentru vehiculul nou se va face pornind de la clasa  de care asiguratul a beneficiat anterior.

Sistemul bonus/malus este reglementat de CSA prin normele cu privire la asigurarea obligatorie RCA, care sunt modificate si completate periodic.

 
RCA IEFTIN Allianz Tiriac RCA IEFTIN Ardaf RCA IEFTIN Astra RCA IEFTIN BCR RCA IEFTIN Carpatica RCA IEFTIN Euroins RCA IEFTIN Generali RCA IEFTIN Grupama RCA IEFTIN Uniqua RCA IEFTIN Omniasig RCA IEFTIN Asirom

rca-asigurat.ro - Aici calculezi cel mai ieftin RCA iar noi il livram direct acasa, la serviciu sau oriunde te afli absolut gratuit in doar cateva ore de cand ai comandat online polita RCA ieftin.

Plus Asigurari Online este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP sub nr:
0016920. Persoana utilizator al site-ului, furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal asa cum este prevazut la art. 4 din     Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. RCA-Asigurat este un serviciu oferit de Plus Asigurari Online, inregistrata si autorizata de "CSA" sub nr RAJ-372762.

Calculator RCA prin RHEASOFT.RO | CSA-ISC | ANPC | Motorizat de PSCBCD.

Valid XHTML 1.0 TransitionalRCA Asigurat FacebookRCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +RCA Asigurat Google +

RCA Ieftin 2016 |