Jump to content


www.rca-asigurat.ro
- - - - -

ABC Asigurari - Despre Victoria Dumitru

ABC Asigurari Victoria Dumitru

No replies to this topic

#1 Guest_anon_*

  • Guests

Posted 18 December 2012 - 11:59 PM

Ce putem spune de angajarea in functia de Secretar General Adjunct al CSA a fostului Director General de la ABC Asigurari, Victoria Dumitru care timp de 9 ani a scufundat incet dar sigur aceasta companie.

Mai pe scurt iata istoria ascensiunii profesionale fulminante a Victoriei Dumitru si calitatile care au consacrat-o.
La sfatul unora a recurs la diverse “inginerii financiare” cu sau fara acordul actionarilor majoritari Hidroconstructia pentru a mentine pe linia de plutire o societate de care nu a auzit nimeni. A reusit in cei 9 ani petrecuti la ABC Asigurari sa aduca aceasta firma in pragul falimentului. Situatiile financiare arata “bine” pe hartie si atat.

Oare de ce CSA a tolerat aceste inginerii? In toti acesti ani este imposibil ca CSA sa nu observe ca situatiile financiare sunt in neconcordanta cu situatia reala. Acum cu nasul, Daniel Tudor la conducere probabilitatea este si mai mica sa se realizeze un control. Oare Garda Financiara, Curtea de Conturi si alte organe abilitate nu pot lua masuri?

In decembrie 2009 ABC Asigurari avea capitalurile proprii sub fondul de siguranta, actionarii injecteaza 1.960.000 ron in capitalul social, suma insuficienta pentru ca societatea sa fie solvabila. Fostul Director Economic devenit in 2007 Director General datorita unei conjuncturi favorabile, vine cu solutia – contract de “rereasigurare” pentru politele casco, mai putin riscurile catastrofice (in conditiile in care societatea era reasigurata pentru aceasta clasa cu PartnerRe), cu Clal Asigurari, actuala Platinum Asigurari. Contractul se semneaza retroactiv prin intermediul brokerului de asigurare-reasigurare Olsa Re la inceputul anul 2010, pentru a putea depune in aprilie situatiile financiare “infloritoare” si solvabilitatea ABC Asigurari. Contractul se incheie cu incepere din septembrie 2009. A se vedea situatiile rectificative care au fost trimise catre CSA pentru lunile sepembrie, octombrie si noiembrie 2009. Oare este just sa inregistrezi in contabilitate asemenea cifre si sa fii “rereasigurat”, totul realizat cu buna stiinta a Directorului Economic actual, Gabriela Rentea.

Apoi polite de asigurare care nu s-au incasat niciodata, vorbesc de ani zile, se afla in prime brute subscrise, Victoria Dumitru nu vrea sa le anuleze.

Este convenabila aceasta “inginerie”, deoarece acestea se afla in prime brute subscrise (venituri), iar in rezerve (cheltuieli) nu se mai afla, deoarece au iesit de ani de zile din valabilitate, ea este asadar obligata sa diminueze veniturile pe cand din cheltuieli nu are ce diminua, situatia nu convine societatii.

Constituirea insuficienta a rezervelor de dauna avizata poate fi dovedita pe baza diferentelor dintre platile ulterioare. Eliminarea fara o baza suficient documentata si solida a dosarelor de dauna din calculul rezervei de dauna neavizata RCA.
La un control al soldului casei Sediului Central, soldul scriptic nu corespunde cu cel faptic, deoarece Victoria Dumitru lua bani ca dintr-un sac fara fund.

Cum poate explica Directorul Economic, Gabriela Rentea cheltuielile efectuate fara documente justificative, cum le inregistreaza in contabilitate?! Rentea este o alta non-valoare promovata de Victoria Dumitru, care nu a reusit sa ia examenul CECCAR in Bucuresti, a incercat in Giurgiu unde avea “pe cineva”. In desele deplasari la Giurgiu aceasta isi deconta carburantul pe banii ABC Asigurari.
Oare era necesar un contract de asistenta tehnica pe Managementul Riscului cu Diana Mitroi, in conditiile in care societatea abia supravietuieste. Oare cum au iesit banii din ABC Asigurari catre NEWPORT INSURANCE - REINSURANCE BROKER S.R.L., oare chiar aveau loc acele consultatii, ei bine nu. Nu exista nici un document in afara de contractul incheiat intre cele doua parti. Se stie ca nu poti inregistra in contabilitate o cheltuiala pentru consultanta daca nu ai un document in spate care sa sustina faptul ca acea consultatie chiar a avut loc. Cum justifica Dir. Ec. Rentea scoaterea acestor bani din societate? Rentea executa numai ce ii traseaza superiorul sau, ea nu are un punct de vedere profesional.

Inca din anul 2007 existau mai multi angajati care ii stateau la dispozitie pentru rezolvarea problemelor personale cu una sau chiar mai multe masini ale societatii atat in timpul orelor de program cat si dupa, oare este moral? Intrucat avea posibilitatilie materiale pentru a-si rezolva cu proprii bani aceste probleme si fiecare angajat sa-si faca munca pentru care era platit.
Chiar daca este angajata CSA se deplaseaza inca cu masina ABC Asigurari. In fiecare dimineata si seara exista un angajat ABC Asigurari care o duce si o ia seara cu masina. Pe perioada zilei masina ramane parcata in fata ABC Asigurari ca sa nu dea de banuit daca ar fi parcata in fata CSA. Acest lucru nu este legal, nu poti folosi bunul unei societati atat timp cat nu te mai afli in relatii contractuale.

Cheltuieli nejustificare (telefoane mobile, laptop-uri, tablete, monitoare, calculatoare, birouri, medalii placate cu aur si argint) cu ocazia Craciunului, Pastelui si nu numai reprezentand atentii catre persoanele de la care a primit ajutor in plan personal, cheltuieli cu tot felul de cursuri nefolositoare, promovarea relatiilor la ABC Asigurari spre frustrarea colegilor mai indreptatiti de acest lucru, cu toate ca acestea au terminat liceul pe la 30 si ceva de ani.

La cele de mai sus se adauga concediile in tara si strainatate ale sus numitei impreuna cu fica ei, cheltuieli decontate de ABC Asigurari.

Deplasarea domniei sale la Baden-Baden in 2011 si 2012 impreuna cu fosta asistent manager, care intre timp a devenit actuar, oare cum ?! Pot fi justificare aceste deplasari, in conditiile in care ABC Asigurari nu incheie contractele de reasigurare direct cu reasiguratorii, ci prin intermediul broker-ului Olsa Re, asa cheltuia conducerea banii actionarilor Hidroconstructia.
O vor ajuta limbile straine in munca de secretariat pe care o va realiza la CSA sau va apela la fosta secretara?
La mansarda din Sediul Central al ABC Asigurari, in locul toaletei a fost construita o sala de consiliu, iar obiectele sanitare, inclusiv cabina de dus au ajuns la Victoria Dumitru acasa, de montarea lor in apartamentul personal s-au ocupat muncitorii care lucrau la reamenajarea cladirii ABC Asigurari.

In concluzie o fosta casiera timp de 15 ani si care a facut o facultate la fara frecventa dupa multi ani de la terminarea liceului este promovata la CSA. Mai mult la plecarea din ABC Asigurari a afirmat ca nu pleaca la mai bine, ci pleaca pentru binele ABC Asigurari, ea va fi omul din CSA care va avea grija de bunul mers la ABC Asigurari.
Intreb retoric Garda Financiara, DNA si toate organele abilitate, sunt suficiente aceste randuri pentru a se dispune un control? Oare nasul de la CSA va dispune un control la ABC Asigurari? Faptul ca nu au colaborat atata timp, crede ca are nevoie de un asemenea “profesionist”?

Craciun Fericit!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

SEO monitor